Poppenmaker

De poppenspeler die zijn eigen poppen maakt, is twee-in-1- artist en handwerksman. Heel vroeger was het schimmenspel in trek, waarbij de speler met hun eigen schaduw werkten, de primitiefste vorm van poppenspel. Hoe meesterlijk, dit scheppen van haast levende figuren uit afvalmateriaal met hoofden en met handen zo gevormd, dat hun gelaatsuitdrukking die niet te wijzigen is en zeer karaktervol, tijdens het spel voortdurend in verandering schijnt. De poppenspeler is in staat klassieke drama?s op te voeren voor een verwend publiek, dat actie wenst en schijn van werkelijkheid.

De poppenspeler die zijn eigen poppen maakt, is twee-in-1- artist en handwerksman.

Heel vroeger was het schimmenspel in trek, waarbij de speler met hun eigen schaduw werkten, de primitiefste vorm van poppenspel.

Hoe meesterlijk, dit scheppen van haast levende figuren uit afvalmateriaal met hoofden en met handen zo gevormd, dat hun gelaatsuitdrukking die niet te wijzigen is en zeer karaktervol, tijdens het spel voortdurend in verandering schijnt.

De poppenspeler is in staat klassieke drama?s op te voeren voor een verwend publiek, dat actie wenst en schijn van werkelijkheid.