Bijenkorfvlechter

Korfenvlechten is een eeuwenoud ambacht waarbij met behulp van gevlochten takken of riet manden, korven of andere draagbakken worden vervaardigd.

Dit ambacht werd in vroegere tijden veel toegepast als middel om voedsel en andere producten te vervoeren of op te slaan. Het vlechten gebeurt met behulp van een zogenaamde stam, een soort van basisvlecht die als fundament dient voor het verdere werk. Vervolgens worden verscheidene technieken gebruikt om de korf zijn uiteindelijke vorm te geven. Voorheen werden deze manden en korven ook gebruikt om fruit in op te slaan of mee te nemen.

Korfenvlechten is tegenwoordig een zeldzaam ambacht dat voornamelijk in de hobby-sfeer nog wordt beoefend. Het vereist geduld en precisie, en het met de hand vlechten van deze items is dan ook een tijdrovende bezigheid.

Benodigdheden op locatie

Deze ambacht heeft een tafel (of marktkraam)  van ca 2 meter lang en 1 meter breed nodig. Ook een stoel of een kruk is noodzakelijk. Bij buitenevenementen wordt een beschutte (zon/wind) standplaats op prijs gesteld.

3-ambachten aanbieding

Indien uw budget beperkt is, maar u voor uw evenement meer dan één (1) ambacht wilt inzetten dan kunt u gebruik maken van onze 3-ambachten groepsaanbieding. U betaald een vast bedrag inclusief alle reiskosten voor alle 3 de ambachten ongeacht uw vestigingsadres. Bij de 3-ambachtenaanbieding kunt u echter niet zelf de ambachten selecteren. 

Klik hier voor meer informatie.

Onze klanten

Efficiënt inhuren van een ambacht

Deze website is een initiatief van Internet New Business concepts BV. In de loop der tijd hebben wij met een groot aantal individuele ambachten, maar ook met ambachtsgroepen door het hele land vaste prijs- en leveringsafspraken gemaakt.
Hierdoor zijn wij in staat om boekingen die bij ons binnenkomen op een efficiënte manier in behandeling te nemen.

Tarieven

De tarieven variëren per ambacht. Als u het aanvraagformulier invult krijgt u automatisch alle kosten toe-gemaild van alle afzonderlijke ambachten. Het invullen van het aanvraagformulierformulier verplicht u tot niks en is geheel vrijblijvend. U kunt na het ontvangen van alle tarieven zelf beslissen of u ons inzet voor de levering van de gewenste ambachten.

Geen verkoop van producten

In principe worden er geen producten door onze ambachten verkocht, tijdens of na de demonstratie. Onze ambachten zijn dan ook niet echt geschikt voor boekingen op braderieën of markten. Uiteraard is het wel mogelijk om de ambachten te boeken waarbij er producten verkocht mogen worden, maar dit zal geen invloed hebben op het boekingstarief.

Uw voordelen

  • Een aanspreekpunt en slechts één (1) verzamelfactuur voor alle te boeken ambachten.
  • Geen zorgen over af te dragen sociale lasten aan individuele (privé) ambachten. Hierdoor bent u gevrijwaard van eventuele claims van de belastingdienst inzake de verplichte afdracht van de sociale lasten en premies.
  • Indien er klachten zijn, staan wij garant voor correcte afhandeling (desbetreffende ambacht zal mogelijk niet meer via ons uitgezonden worden).
  • Uw aanvraag voor verschillende ambachten worden automatisch bij meerdere ambachtgroepen neergelegd, zodat de kans zeer groot is dat alle door u aangevraagde ambachten geboekt kunnen worden.
  • Door speciale prijsafspraken kunnen wij u marktconforme tarieven aanbieden.
  • Wij hebben bedongen dat de bij ons aangesloten ambachten in klederdracht hun demonstratie uitvoeren.

Indien uw budget beperkt is, maar u voor uw evenement meer dan 1 ambacht wilt inzetten dan kunnen kunt u gebruik maken van onze 3-ambachten groepsaanbieding.

Aanvraagformulier