Palingroker

De techniek van het palingroken is een eenvoudige: eerst schoonmaken en dan aan speten in de “hang”, een vuur van zaagsel stoken, zonodig temperen met halfverbrande pulp. Eerst zijn de deuren van de rookkast open voor het wat drogen van de paling, dan gaan ze dicht voor het eigenlijke roken.

 

Waar het om gaat, dat is het regelen van vuur en tijd zodanig, dat met de combinatie van bewerkingen het smakelijkste resultaat verkregen wordt.

Extra informatie inhuren palingroker:

U dient zelf ervoor te zorgen dat er een milieuvergunning is aangevraagd voor het evenement ivm de rook. Indien er controle plaatsvind door milieuambtenaren dan bent u aansprakelijk als opdrachtgever, indien er geen vergunning is afgegeven.

Voor het inhuren van een pallingroker geldt een extra toeslag voor de gebruikte materialen:

  • Per boeking is het noodzakelijk om minimaal 150 porties paling tegen de inkoopprijs in te kopen voor demonstratiedoeleinden. Deze porties worden kosteloos aan de bezoekers of aan uw organisatie beschikbaar gesteld.
  • Vooraf bijkopen van porties tegen inkoopprijs is alleen mogelijk indien bij de boeking dit kenbaar is gemaakt.
  • Een portie paling is een lekkere hap paling voor een individuele bezoeker.
  • U kunt zelf unieke bonnetjes (of muntjes) uitdelen aan uw bezoekers, zodat elke bezoeker verzekerd is van een portie. Uiteraard dient u niet meer bonnetje uit te geven dan het aantal porties dat u heeft ingekocht.