Poffertjesbakker

Poffertjes komen uit Frankrijk en zijn bij toeval ontdekt door kloosterbroeders. Tijdens de Franse revolutie ging heel veel meel naar het leger waardoor broeders hun hosties met andere ingrediënten moesten maken. Boekweit was een goed alternatief. Tezamen met enkele andere ingredienten zijn de welbekende poffertjes ontstaan.

Tijdens de veldtochten die het leger van Napoleon naar de lage landen ondernamen hebben de kooplieden die met het leger meetrokken dit recept meegenomen en in Nederland geïntroduceerd onder de naam broedertjes, rond 1815 kreeg het de naam poffertjes omdat het beslag dat op de koperenplaat gaar lag te poffen, het beslag werd met een houten pollepel over de plaat gegoten en dan werden de poffertjes gelost (het van elkaar losmaken tussen de holletjes)

De poffertjesbakker komt gedurende 4 uur poffertjes bakken.
Er zullen 100 gratis porties poffertjes uitgedeeld worden.
Wilt u meer gratis porties beschikbaar stellen aan uw klanten dan kunt u deze vooraf extra bijbestellen.

De poffertjes zijn uiteraard inclusief poedersuiker en roomboter en worden geserveerd op in een geschulpt bakje + prikker met Nederlandse vlag (of plastic vorkje).

Het is nu ook mogelijk dat uw gasten zelf poffertjes onder begeleiding gaan bakken. Dit betreft een “workshop poffertjes bakken” waarbij extra kosten verschuldigd zijn. De poffertjesbakker komt met meer bakplaten, zodat meerdere personen tegelijk aan de slag kunnen.

Benodigdheden: ruimte van 4 meter breed, 3 meter diep en minimaal 2,5 meter hoog. Opbouwduur ca 1 uur.

Indien verkoop van de eigengemaakte producten tijdens het evenement toegestaan is, is de poffertjesbakker bereid om gedurende de volledige duur van uw evenement (met een maximum van 8 uur) aanwezig te zijn, waarbij alleen de eerste 4 uur in rekening worden gebracht. Hierbij komen de eerste gratis 100 porties poffertjes te vervallen.

Als U zorgt voor een vrijwilliger om te helpen met de boter en de suiker, dan gaat het uitdelen natuurlijk sneller, of wij kunnen een assistent tegen een meerprijsje leveren.