Sigarenmaker

Sigarenmakers verwerken uitsluitend natuurlijke grondstoffen beiden werken met grote zorg en liefde voor hun vak, beiden leveren hun deel aan het goede der aarde, en beiden dragen hun vakmanschap aan de volgende generatie over.

Het binnengoed vormt “de body” van de sigaar, en bestaat uit een mengsel van kleine stukjes blad van vaak meer dan 20 verschillende soorten tabak (de zogenaamde “melange”).
Alle soorten leveren hun eigen bijdrage aan het mengsel, en worden zorgvuldig in bepaalde verhoudingen door elkaar heen gewerkt tot een gelijkmatig samengesteld melange.
De melange van tabakken bepaalt uiteindelijk de geur, smaak, brandbaarheid en het aroma van de sigaar.

Het binnengoed van de sigaar wordt bijeen gehouden door een reep tabaksblad, dat omblad wordt genoemd. Het omblad moet zowel stevig als soepel zijn, om het binnengoed te kunnen bundelen en de sigaar goed te kunnen vormen.

Binnengoed dat met een omblad omwikkeld is noemt men ook wel bosje of wikkel.

Het dekblad tenslotte is een smalle strook van de fijnste tabak, die spiraalsgewijs om het bosje gewikkeld wordt.

Aangezien het dekblad de buitenkant van de sigaar vormt moet het volkomen gaaf zijn om geen lucht te kunnen doorlaten. Bovendien moet het een egale, bruine kleur hebben en qua smaak en aroma zijn afgestemd op de rest van de sigaar.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist voor het dekblad de beste tabakken worden gebruikt, vaak afkomstig uit Sumatra

Cigarillos

Senoritas

Senoritas met flos

Tuitknak

Panatella


Corona